Anoniem

Bedankt Yvonne!

In mijn zoektocht naar herstel van een burnout ben ik begonnen met een burnout coach. Die gaf mij inzicht in mijn gedrag. Want ik heb heel erg de neiging om eerst aan een ander te denken en dan pas aan mezelf. Maar inzicht geeft nog geen gedragsverandering. Dat was een proces van vallen en opstaan. Juist als je zo moe bent, alles in uit balans is, krijg je psychische klachten. Dan ik het dus heel lastig om je gedrag te veranderen. Herstel van een burnout moet dan ook echt eerst lichamelijk en dan psychisch.

Maar ik vond er langzaam wat meer balans in. Kon steeds beter voelen wat Ik nu eigenlijk wil, waar mijn behoefte ligt. Na een hele lange tijd, voelde ik me beter en ging ik weer langzaam aan het werk. Maar doordat ik veel ballen in de lucht moest houden, thuis en op het werk, kwam er af en toe een terugval. Ik viel toch elke keer in dezelfde patronen, streberig zijn, alles te goed willen doen, en eerst aan een ander denken. Niet de juiste keuzes maken die goed zijn voor mij.

Inmiddels werk ik weer fulltime, ik heb weer best wat energie terug. Maar ik wil me weer de oude voelen. Net zoveel energie hebben als vroeger. Net zoveel kunnen doen. Er zijn mensen die zeggen dat je na een burnout nooit meer helemaal je oude energie niveau terug krijgt. Daarin ben ik eigenwijs gebleven en er toch naar gaan zoeken.

Yvonne kende ik al jaren via de sportschool die ze vroeger had. Ik wist dat ze een opleiding had gevolgd en inmiddels orthomoleculair therapeut is. Ook al had ik er heel rationeel al uren over gepraat met een psycholoog. Toch lukte het me niet om bepaalde dingen in mezelf te veranderen. Ik kon maar moeilijk de juiste keuzes maken voor mezelf. Blijkbaar zijn er meer dingen die invloed hebben op je gedrag. Niet alleen je ratio. Als je snapt hoe dingen psychologisch werken wil het nog niet zeggen dat je het dan makkelijk kunt veranderen. Ook heel veel lichamelijke processen spelen een rol. Door een energetisch consult heeft Yvonne me geholpen keuzes te maken. En dingen die bij een ander horen, bij een ander te laten, los te laten.

En na een voetreflex massage en twee sessies access bars komt er steeds een beetje energie terug. Na een hele tijd vast te hebben gezeten kwam er eindelijk wat los. Veel verdriet, vermoeidheid. Dat moest er allemaal nog uit. En nu gaat het steeds beter. Ik voel dat ik vooruit ga en dat ik steeds meer energie krijg. Ik blijf eigenwijs en blijf geloven dat ik weer helemaal herstel. Ik ben zo blij dat ik naar haar toe ben gegaan. Pas als je lichamelijk hersteld bent kun je met het psychische stukje aan de slag. En met dat lichamelijke deel kan Yvonne helpen. Het is goed om in je herstel contact te hebben met verschillende hulpverleners/ therapeuten. Je huisarts, een coach, een psycholoog. En in mijn geval dus een orthomoleculair therapeut. En in de gesprekken met hun haal je eruit wat voor jou werkt. Achteraf gezien was had ik veel eerder naar Yvonne moeten gaan.