Spijsverteringsproblemen
Vanuit mijn holistische manier van werken kijk ik naar jou als compleet persoon. Bij spijsverteringsproblemen treden vaak meerdere klachten op, al dan niet tegelijk. Neem contact met mij op als je last hebt van:
- diarree
- obstipatie
- darmkrampen
- aambeien
Deze klachten kunnen je erg onzeker en zelfs depressief maken. Ik kijk daarom goed naar wat deze problemen met jou doen. Via voetreflextherapie kan ik zorgen dat een ophoping van gifstoffen wordt afgevoerd. Dit heeft direct een positieve uitwerking op jouw spijsvertering. Behalve voetreflex bij spijsvertering, kan ik je ook van dienst zijn met ooracupunctuur en als leefstijlcoach.
Ooracupunctuur bij Spijsverteringsproblemen
De energiebanen in je lichaam moeten vrij kunnen werken om alle benodigde energie naar de organen en cellen te vervoeren. Via naaldjes in je oor bereik ik precies die organen die een oppepper nodig hebben. Ik haal hierdoor opgetreden blokkades weg en bevorder de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor herstelt jouw spijsvertering zich en kom je weer in balans.
Leefstijlcoaching en je spijsvertering
Wat je eet en wanneer je dit doet, zijn belangrijk voor een goed functionerende spijsvertering. Ook een goede nachtrust en het hebben van voldoende weerstand is daarbij ook essentieel. Laat mij vanuit mijn kennis als leefstijlcoach een positieve bijdrage leveren aan jouw spijsvertering en jou van je klachten afhelpen. Als je darm- en maagproblemen verleden tijd zijn, voel jij je een stuk energieker. Je bent minder onzeker over je darmproblemen en dat komt je sociale leven ten goede.
Orthomoleculaire hulp bij maag en darmklachten
Welke combinaties je eet is van invloed op je spijsvertering. Met behulp van orthomoleculaire geneeskunde , Touch for Health, voetreflexzone massage of (oor)acupunctuur kan ik je helpen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen om zo gezond mogelijk te leven. Ik vertel je ook uitgebreid welk soort ontbijt het beste bij je past – zonder dat we aan diëten doen – en krijg je inzicht in de vijf elementen, de organen, de seizoenen en wat we wanneer kunnen eten.
Hier zijn enkele veelvoorkomende spijsverteringsproblemen:
- Maagzuur of brandend maagzuur – een brandend gevoel in de borst door opkomend maagzuur.
- Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) – veroorzaakt buikpijn, krampen, en wisselende stoelgang (diarree en/of obstipatie).
- Obstipatie – moeite met de stoelgang of onregelmatige ontlasting.
- Diarree – dunne, waterige ontlasting die vaak en plotseling voorkomt.
- Maagzweer – open wonden in de maagwand of dunne darm, vaak veroorzaakt door bacteriën of NSAID-gebruik.
- Ziekte van Crohn – een chronische ontstekingsziekte die elk deel van het spijsverteringskanaal kan beïnvloeden.
- Colitis ulcerosa – ontsteking en zweren in de dikke darm en endeldarm.
- Lactose-intolerantie – onvermogen om lactose te verteren, wat leidt tot gasvorming, buikpijn, en diarree.
- Coeliakie – een auto-immuunziekte waarbij gluten de dunne darm beschadigen.
- Gastritis – ontsteking van het maagslijmvlies, vaak veroorzaakt door bacteriën, alcohol, of NSAID’s.