Fertiliteit

Ongewenst kinderloos

Het lijkt allemaal zo normaal; een kindje krijgen, maar er zijn heel veel mensen die hier problemen mee hebben. Meer dan je waarschijnlijk denkt. 
Iemand schaamt zich ‘dat het niet lukt’ en de opmerkingen en vragen van anderen zijn alleen maar pijnlijk. 
Na de huwelijksdag ‘verwacht’ je omgeving dat er binnen 2 jaar toch wel een kindje op komst is en wanneer dit niet zo is krijg je er ongevraagd vragen of opmerkingen over. Mensen hebben vaak geen idee hoe pijnlijk dit is. In ziekenhuizen zijn wachtlijsten voor stellen die een kinderwens hebben.
Er zijn vele manieren om zwanger te raken via de medische weg. Dit is echter vaak een traject van jaren en dan nog is het de vraag of je wel zwanger wordt. Dit geeft spanningen, heftige emoties, verdriet (wanneer het weer niet gelukt is), schuldgevoel en onbegrip vanuit jezelf of van buitenaf.

Waarom lukt het niet?
Er kunnen vele redenen zijn waarom iemand niet zwanger lijkt te raken.
Het kan een fysiologische reden hebben:
– Voor de vrouw: je hebt bij de geboorte al weinig eicellen meegekregen (deze zitten immers al in je lichaam bij de geboorte en krijg je mee van je oma, ja, van je oma).
– Voor zowel de man als de vrouw: er is een stagnatie van energie in je lichaam. Dit kan te maken hebben met verschillende dingen; je leefstijl, je voeding, beweging, roken, (seksueel)misbruik in het verleden, drugs- en/of alcoholgebruik in het verleden, uit een gezin komen dat niet goed voor jou was en een slechte basis hebben.
– Voor zowel de man als de vrouw: er zit stress in je systeem. Je hoeft je hiervoor niet per se gestrest te voelen, maar wanneer je lichaam uit balans is geeft dit altijd stress in verschillende systemen.

Wat kun je doen
Ik heb al vele stellen geholpen met mijn behandelingen om een kindje te krijgen. Hiervoor zijn we aan de slag gegaan met voetreflexzone massage, orthomoleculaire voedingsadviezen, supplementen en oor acupunctuur. Houd er rekening mee dat het wel een paar maanden kan duren. Na één massage zwanger worden is nog niet gebeurd. Het lichaam heeft tijd nodig zich te resetten en blokkades weghalen kost ook energie. 

Wanneer je weet of het bij jou of je partner ‘ligt’ dan hoeft alleen die persoon langs te komen. Is dat niet bekend, dan is het raadzaam om samen te komen en beiden te laten testen met de intake. Wanneer we zien wie er gebalanceerd dient te worden, gaan we daarmee verder. Sowieso kan het geen kwaad om beide aankomende ouders te ondersteunen om te zorgen dat er een gezond kindje geboren kan worden.

In China gaan stellen die een baby willen 2 jaar van te voren met hun lichaam aan het werk om het gereed te maken zodat een kindje zich in een gezond lichaam kan nestelen en zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Het geeft aan dat de gezondheid van beide ouders van groot belang is voor het krijgen van een gezonde baby.