Voor 6 personen.
Wat heb je nodig:
300 gr. kwark
300 gr. zelfgemaakte crème fraîche (zie hieronder)
30 gr. proteïnepoeder
300 gr. aardbeien
suikervervanger: sukrin (erythritol) naar smaak
Zelf creme fraiche maken (véél lekkerder!):
Giet een halve liter slagroom in een pan.
Doe er een kwart liter karnemelk (of yoghurt) bij en verwarm dit tot ongeveer 45 graden (lauwwarm).
Giet het vervolgens in een glazen pot. Dek deze gedeeltelijk (!!!) af en laat het mengsel min. 8 uur staan op kamertemperatuur.
Hoe langer je het laat staan, hoe dikker het wordt.
Roer het even door en je hebt je eigen persoonlijke creme fraiche.
Bewaar de creme fraiche in de koelkast (daar zal het nog verder indikken).
Je kunt het circa 2 weken bewaren.
Hoe:
Meng de kwark, crème fraîche en proteïne samen tot een gladde massa. Spatel hier kleine stukjes aardbei doorheen, maar houd wat over voor de garnering.
Voeg naar behoefte de Sukrin toe.
Halveer de laatste aardbeien om te garneren.
Je kunt ook ander fruit gebruiken i.p.v. aarbeiden. Denk aan banaan, frambozen, gemengd bosfruit of citroen.