Knolselderij soep (4 pers.)
- 600-800 gr knolselderij
- 2 knoflooktenen
- 1 grote ui
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- Snufje peper en zout
- Kokosolie om in te bakken
- 60 gr crème fraîche (evt.)
- 30 gr peterselie
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 tl appelciderazijn
- Groentebouillon naar smaak
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken
- Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen
- Verhit de kokosolie in een soeppan, bak hierin de ui en de knolselderij 5 minuten, roer regelmatig
- Voeg 2/3 van de knoflook toe, tezamen met de nootmuskaat en een snufje peper toe en bak 3 minuten mee
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat in 15 min. met het deksel op de pan gaarkoken
- Maak ondertussen de peterselieolie; snijd de peterselie grof en doe deze met de olijfolie, appelciderazijn en één knoflookteentje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Breng de peterselie-olie op smaak met wat versgemalen peper en een snufje zout
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn met de staafmixer.
- Voeg de crème fraîche toe en breng zo nodig op smaak met nog een snufje versgemalen peper en zout
- Verdeel de soep over 4 kommen en besprenkel met de peterselie-olie.
- Voeg gerust wat extra water toe, als de soep te dik is.