Knolselderij soep (4 pers.)

  • 600-800 gr knolselderij
  • 2 knoflooktenen
  • 1 grote ui
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • Snufje peper en zout
  • Kokosolie om in te bakken
  • 60 gr crème fraîche (evt.)
  • 30 gr peterselie
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl appelciderazijn
  • Groentebouillon naar smaak

Bereiding

  • Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken
  • Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen
  • Verhit de kokosolie in een soeppan, bak hierin de ui en de knolselderij 5 minuten, roer regelmatig
  • Voeg 2/3 van de knoflook toe, tezamen met de nootmuskaat en een snufje peper toe en bak 3 minuten mee
  • Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat in 15 min. met het deksel op de pan gaarkoken
  • Maak ondertussen de peterselieolie; snijd de peterselie grof en doe deze met de olijfolie, appelciderazijn en één knoflookteentje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  • Breng de peterselie-olie op smaak met wat versgemalen peper en een snufje zout
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn met de staafmixer.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng zo nodig op smaak met nog een snufje versgemalen peper en zout
  • Verdeel de soep over 4 kommen en besprenkel met de peterselie-olie.
  • Voeg gerust wat extra water toe, als de soep te dik is.