Hemelse hapjes voor energie
pistache noten 100,00 g ongebrand en ongezouten cashew noten 50,00 g of amandel – ongebrand en ongezouten abrikoos (gedroogd) 3,00 stuk(s) gedroogd, ongezwaveld kokosvet 1,00 el chocolade 40,00 g pure (75% of meer) sesamzaadjes naar smaak afwerking zout (himalaya) naar smaak Deze Hemelse energie is laag in suikers en zit boordevol gezonde vetten. Bovendien zorgt […]
Hoe eten tijdens de overgang
De overgang is een periode waarin geslachtshormonen op een natuurlijke wijze afnemen. Deze vaak ingrijpende tijd in het leven van een vrouw gaat gemiddeld van start rond het vijftigste levensjaar en duurt in de meeste gevallen vier jaar. In uitzonderlijke gevallen kan de onstuimige periode ook zomaar acht tot tien jaar duren. Gedurende de overgang […]
Wel of geen koolhydraten?
Je DNA en reactie op koolhydraten.Er zijn twee genen bepalend voor het effect dat koolhydraten hebben op je lichaam, het FTO gen en het KCTD10 gen. Mensen die het FTO gen hebben, zijn 3x gevoeliger voor gewichtstoename als ze veel koolhydraten eten. Deze groep mensen reageert dus sterker op inname van koolhydraten en dus sneller […]
Hoe zit het met de vetten?
Vet kun je onderverdelen in verzadigde en onverzadigde vetten. Voor een goede gezondheid heb je altijd wel vetten nodig. Je lichaam gebruikt vet voor cholesterol (wat belangrijk voor je is), je cellen hebben het nodig en het geeft je bescherming. Neem je teveel vet tot je, dan kan dat tot overgewicht leiden. Daarnaast kunnen transvetten en […]
Andere woorden voor suiker
In de supermarkt zie je vaak op een product ‘geen suiker toegevoegd’,maar kijk dan toch even naar de ingrediëntenlijst. Handig om te onthouden: suiker is alles dat eindigt op -stroop, -suiker of -ose. Kijk hieronder voor de benamingen op verpakkingen. agavenectar agavesiroop ahornsiroop barbados suiker basterdsuiker bietsuiker caramel cassonade dadelstroop demerara dextrose druivensuiker esdoornsiroop fructose […]
Healthy aardbeientaart
Voor 6 personen. Wat heb je nodig: 300 gr. kwark300 gr. zelfgemaakte crème fraîche (zie hieronder)30 gr. proteïnepoeder300 gr. aardbeiensuikervervanger: sukrin (erythritol) naar smaak Zelf creme fraiche maken (véél lekkerder!): Giet een halve liter slagroom in een pan.Doe er een kwart liter karnemelk (of yoghurt) bij en verwarm dit tot ongeveer 45 graden (lauwwarm).Giet het vervolgens […]
Tenen lezen
Tijdens een voetreflexzone massage is het erg leuk om ondertussen ook de tenen van de cliënt te lezen. Zo mocht ik van deze jonge man een foto maken van zijn voeten. Ik zal van een paar tenen iets vertellen. Als je goed kijkt zie je dat de linker voet bijna altijd anders is dan de rechter voet. De […]
Carrotcake in een potje!
Lekker voor je ontbijt, lunch of als de middag te lang duurt. 300 gr. wortel in plakjes/stukjes 150 ml kokosmelk 1/2 theel. kaneel Garnering: 2 eetl. gehakte amandelen 50 gr. pecannoten 2 eetl. kokosrasp Kook de wortel in de kokosmelk. Kaneel erbij. Pureer tot een gladde emulsie. Garneer met de 3 overige ingrediënten.
Vergeten groenten soep
Knolselderij soep (4 pers.) 600-800 gr knolselderij 2 knoflooktenen 1 grote ui 1 tl gemalen nootmuskaat Snufje peper en zout Kokosolie om in te bakken 60 gr crème fraîche (evt.) 30 gr peterselie 6 el olijfolie extra vierge 1 tl appelciderazijn Groentebouillon naar smaak Bereiding Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken […]
Hallux Valgus, wanneer zeg jij eens ‘nee’?
Hier een klein stukje over de voet. Voeten kun je namelijk lezen. Het vertelt je veel over je karakter, hoe leuk is dat! Je kent misschien wel de Hallux Valgus. Dit is de knobbel aan de binnenkant van de voet onder de grote teen. Hij kan erg pijnlijk zijn en mensen worden er ook wel aan […]